Zserbó
Hozzávalók
A tésztához
- 45 dkg finomliszt
- 20 dkg mangalica zsír
- 1 ek porcukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 2.5 dkg friss élesztő
- 0.5 dl tej
- 1 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 3 ektejföl
A töltelékhez és a mázhoz
- 35 dkg dió
- 3 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 50 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg csokoládé
Elkészítés
- A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl).
- Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható, selymes tésztát készítünk.
- A diót, a cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.
- A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a tepsi méretére.
- Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár, dió, amíg el nem fogy minden tészta.
- Ezután megszúrkáljuk, és kelesztjük fél órát, majd megsütjük.
- Ha kihűlt, csokimázzal be lehet vonni.
Hozzászólások: