Karácsonyi süteményekSütemények

Zserbó

Hozzávalók

A tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 20 dkg mangalica zsír
  • 1 ek porcukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 0.5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 3 ektejföl

A töltelékhez és a mázhoz

  • 35 dkg dió
  • 3 ek cukor (ízlés szerint)
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 50 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés

  1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl).
  2. Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható, selymes tésztát készítünk.
  3. A diót, a cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.
  4. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a tepsi méretére.
  5. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár, dió, amíg el nem fogy minden tészta.
  6. Ezután megszúrkáljuk, és kelesztjük fél órát, majd megsütjük.
  7. Ha kihűlt, csokimázzal be lehet vonni.
Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!