Sütemények

Tejfölfelfújt

Hozzávalók

350 g cseresznyebefőtt

3 db tojás

100 g cukor

1 csomag vaníliás cukor

50 dkg tejföl

0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)

1 csipet só

75 g búzadara

2 tk sütőpor

1.5 evőkanál étkezési keményítő (vagy- Kata adta az öteletet- ugyanennyi)

2.5 dl víz (vagy más folyadék)

1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő.

A gyümölcsöt csepegtessük le, a levét fogjuk fel.

A tojásokat géppel keverjük krémesre a cukorral. Keverjük bele a tejfölt, citromhéjat, sót, búzadarát, sütőport, vaníliás cukrot. Keverjük simára. Forgassuk bele a gyümölcsöt.

Vajjal kikent tepsiben, bármilyen sütőformában kb. 40 percig sütjük. Tűpróba!

Közben készítsük el a szószt: a gyümölcs levét forraljuk fel, majd a kevés folyadékkal simára kevert keményítőt vagy pudingport keverjük bele és kevergetés mellett forraljuk sűrűre. Ha szükséges, még édesítsük kevés cukorral.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!