Szilvás kevert süti
Hozzávalók:
- 24 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2,4 dl napraforgó olaj
- 0,8 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 tk szerecsendió
- 20 db szilva kb
- 1 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál édes morzsa (kekszmorzsa) vagy zsemlemorzsa
Elkészítése:
Készítsük elő a hozzávalókat és mérjük ki.
A szilvát alaposan mossuk meg, itassuk róla le a vizet és magozzuk ki. Negyedeljük, szórjuk rá a fahéjat és az édes morzsát, majd tegyük félre.
A tojásokat jó levegősre keverjük ki a cukrokkal, majd hozzáadjuk és beledolgozzuk az olajat és a tejet.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval és apránként a tojásos masszához keverjük.
Dolgozzuk el teljesen csomómentesre.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen oszlassuk el benne. A szilvákat forgassuk át a fahéjas morzsában, majd rakjuk ki a tésztánk tetejét vele. Nem kell belenyomkodni!
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Rácsra téve kihűtjük.
Tetszés szerint kockákra vágva, tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.