Sütemények

Szilvás kevert süti

Hozzávalók:

  • 24 evőkanál liszt
  • 6  tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2,4 dl napraforgó olaj
  • 0,8 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 tk szerecsendió
  • 20 db szilva kb
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál édes morzsa (kekszmorzsa) vagy zsemlemorzsa

Elkészítése:

Készítsük elő a hozzávalókat és mérjük ki.

A szilvát alaposan mossuk meg, itassuk róla le a vizet és magozzuk ki. Negyedeljük, szórjuk rá a fahéjat és az édes morzsát, majd tegyük félre.

A tojásokat jó levegősre keverjük ki a cukrokkal, majd hozzáadjuk és beledolgozzuk az olajat és a tejet.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval és apránként a tojásos masszához keverjük.
Dolgozzuk el teljesen csomómentesre.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen oszlassuk el benne. A szilvákat forgassuk át a fahéjas morzsában, majd rakjuk ki a tésztánk tetejét vele. Nem kell belenyomkodni!

180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Rácsra téve kihűtjük.

Tetszés szerint kockákra vágva, tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!