Sütemények

Sütés nélküli citromtorta

Hozzávalók

Az alaphoz

12 dkg vaj

25 dkg háztartási keksz

A krémhez

2 citromból nyert citromlé

2 citromból nyert citromhéj (reszelt)

15 dkg porcukor

2.5 dl habtejszín

40 dkg sovány túró

20 g zselatinfix

Elkészítés

Az alaphoz

A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel.

A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük. A túrót összekeverjük a cukor felével, és az alaposan megmosott citrom héjával.

A citromokat kicsavarjuk, levükbe beletesszük a zselatint, és kis lángon felolvasztjuk. Nem forraljuk fel!

A tejszínt jó kemény habbá verjük, a maradék cukorral, a citromos zselével együtt hozzákeverjük a túrókrémhez.

Eloszlatjuk a krémet a hűtőből kikapott tésztán, és két órára hűtőbe tesszük, és elfelejtkezünk róla.

Tálalás előtt vékonyra szeletelt citromkarikával díszítjük, és egy isteni grillvacsora levezető fogásaként szép vastag szeletekre vágva elfogyasztjuk.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!