Sütemények

Sült madártej

Hozzávalók

10 db tojássárgája

140 g porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál vanília kivonat

1 citromból nyert citromhéj

1 csipet só

140 g finomliszt

1 l tej

100 g vaj (olvasztott)

10 db tojásfehérje

Elkészítés

A tojássárgájákat ömlesszük egy méretesebb keverőtálba, adjuk hozzá a porcukor felét, a vaníliás cukrot, a vaníliakivonatot, a citrom reszelt héját, végül pedig egy csipet sót. Botmixer segítségével keverjük szép habosra.

A tojásos keverékhez ezután hozzáadhatjuk a lisztet, amivel szintén keverjük össze, majd folyamatosan kevergetve, apránként a tejet. Óvatosan adjuk hozzá a tejet, hiszen ilyen mennyiség gyorsan hígítja a tésztát. Ezután mehet bele az olvasztott, kihűlt vaj.

A tojásfehérjéket a porcukorral külön verjük kemény habbá. Adhatunk hozzá pár cseppet a citrom levéből, hogy jó stabil habot kapjunk.

A felvert tojásfehérjét szépen óvatosan, keverjük hozzá a tésztához jó alaposan, majd amikor már teljesen elvegyültek, öntsük át egy hőálló sütőformába.

150° C-on egy órát süsük, majd kivéve a sütőből hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt könnyebben szelhető. Tálaljuk porcukorral megszórva, gyümölcsökkel.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!