nemzetiSütemények

SAJTTORTA

HOZZÁVALÓK

  • 38dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 15dkg vaj
  • 65dkg natúr krémsajt
  • 15dkg cukor
  • 1.5ek liszt
  • 1dl  tejföl
  • 1csomvaníliás cukor
  • 1db citrom
  • 3db tojás

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sajttorta elkészítéséhez a kekszet durvára daráljuk, és összekeverjük a felolvasztott vajjal.
  2. Egyenletesen belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és 165 fokra előmelegített sütőben (gázsütőn 3-as fokozat) 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. 
  3. Kézi robotgéppel simára dolgozzuk a sajtkrémet a cukorral, a liszttel és a tejföllel. Ezután belekeverjük a vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom héját, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. További 2-3 percig keverjük, és amikor a keverék sima és habos, ráöntjük a kihűlt tortaalapra.
  4. A tortát visszatoljuk a 165 fokos sütőbe, és 45 percig sütjük (amíg barna lesz a teteje).
  5. Az elkészült sajttortát tálaláskor késsel körbevágjuk, kiszedjük a formából, és a tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!