Pöfeteg keksz
Hozzávalók
350 g finomliszt
150 g cukrozatlan kakaópor
200 g porcukor
150 g nádcukor
1 késhegynyi só
1 csomag sütőpor
4 db tojás
150 g vaj
150 g étcsokoládé
100 g porcukor (forgatáshoz)
Elkészítés
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, apró kockákra darabolt étcsokoládét, sót és a sütőport egy nagy tálban összekeverjük.
Belemorzsoljuk a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet alaposan összegyúrjuk.
Majd a tésztát lefedjük, és negyed óra-20 percre hűtőbe tesszük.
Az idő letelte után kivesszük a hűtőből, és dió nagyságú golyókat formázunk a tésztából, amiket porcukorban megforgatunk, és így tesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Távol kell egymástól, nehogy összesüljenek.
200˙C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.