Sütemények

Pöfeteg keksz

Hozzávalók

350 g finomliszt

150 g cukrozatlan kakaópor

200 g porcukor

150 g nádcukor

1 késhegynyi só

1 csomag sütőpor

4 db tojás

150 g vaj

150 g étcsokoládé

100 g porcukor (forgatáshoz)

Elkészítés

A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, apró kockákra darabolt étcsokoládét, sót és a sütőport egy nagy tálban összekeverjük.

Belemorzsoljuk a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet alaposan összegyúrjuk.

Majd a tésztát lefedjük, és negyed óra-20 percre hűtőbe tesszük.

Az idő letelte után kivesszük a hűtőből, és dió nagyságú golyókat formázunk a tésztából, amiket porcukorban megforgatunk, és így tesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Távol kell egymástól, nehogy összesüljenek.

200˙C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!