Sütemények

Omlós isler

Hozzávalók

30 dkg finomliszt

15 dkg dió

15 dkg porcukor

25 dkg vaj

1 ek rum

200 g málnalekvár

200 g étcsokoládé

Elkészítés

A lisztet, diót, porcukrot összeszitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a rumot. Gyorsan összedolgozzuk.

Hűtőbe tesszük legalább egy órára.

Ha letelt, vastagon lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Akkor jó, ha egy kicsit még puhának tűnik, hűlés közben fog megkeményedni.

Ha kihűlt, a málnalekvárral kettesével összeragasztjuk a korongokat.

A csoki 3/4-ét gőz felett megolvasztjuk. Ha kb. 50 fokos, levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a maradék csokit. Kikeverjük, megvárjuk, míg kicsit hűl (kb. 32 fokosra), és rácsorgatjuk az islerekre.

Késsel vagy kiskanállal eligazítjuk a tetején a csokit, és hagyjuk, hogy megdermedjen rajta. Akkor lesz a legjobb, ha van legalább egy napja, hogy kicsit összeérjen.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!