Omlós isler
Hozzávalók
30 dkg finomliszt
15 dkg dió
15 dkg porcukor
25 dkg vaj
1 ek rum
200 g málnalekvár
200 g étcsokoládé
Elkészítés
A lisztet, diót, porcukrot összeszitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a rumot. Gyorsan összedolgozzuk.
Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Ha letelt, vastagon lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Akkor jó, ha egy kicsit még puhának tűnik, hűlés közben fog megkeményedni.
Ha kihűlt, a málnalekvárral kettesével összeragasztjuk a korongokat.
A csoki 3/4-ét gőz felett megolvasztjuk. Ha kb. 50 fokos, levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a maradék csokit. Kikeverjük, megvárjuk, míg kicsit hűl (kb. 32 fokosra), és rácsorgatjuk az islerekre.
Késsel vagy kiskanállal eligazítjuk a tetején a csokit, és hagyjuk, hogy megdermedjen rajta. Akkor lesz a legjobb, ha van legalább egy napja, hogy kicsit összeérjen.