Sütemények

Olvadós csokoládés desszert

Hozzávalók

160 g étcsokoládé (min. 60 %-os!)

120 g vaj

2 ek vaj (a formák kikenéséhez)

30 g cukor (kristály)

6 csipet fűszerpaprika

1 db tojás

3 db tojássárgája

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a fűszerpaprikát és állni hagyjuk 20 percig.

Vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tört étcsokoládét.

A tojásokat a cukorral együtt robotgéppel fehéredésig keverjük.

A cukros tojáshoz keverjük az olvasztott csokit és a paprikás vajat.

4 db (7 cm átmérőjű) szuflés tálkát alaposan kivajazunk, és igazságosan elosztjuk bennük a masszát.

Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben pontosan 8 percig sütjük.

10 percig állni hagyjuk, majd tányérokra borítjuk, karamell mártást vonalazunk köré és azonnal megesszük

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!