MÉTERES SÜTEMÉNY
HOZZÁVALÓK
- A tésztához:
- 7 db tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj (+ a formához)
- 25 dkg liszt (+ a formához)
- 3/4 csomag sütőpor
- 2 ek kakaó
- A bevonathoz:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1 ek olaj
ELKÉSZÍTÉS
- A tésztához a tojást és a cukrot habosra keverjük. Külön-külön hozzáadjuk apránként, felváltva a vizet és az olajat, és közben kevergetjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a masszához, és közben lassú fokozaton keverjük.
- Két őzgerincformát kiolajozunk és kilisztezünk. A massza felét beleöntjük az egyik formába, a másik feléhez hozzákeverjük a kakaót, majd beleöntjük a másik formába. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A sütőt 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük.
- A krémhez a lisztet a tejjel csomómentesen kikeverjük és megfőzzük (sűrű massza lesz belőle). Ezután hagyjuk kihűlni. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük. A teljesen kihűlt masszát hozzáadjuk, és összedolgozzuk.
- A tésztát a krémmel összetapasztjuk (egy fehér, egy kakaós, egy fehér, egy kakaós stb.). A krémmel a tetejét is bevonjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal, és bevonjuk vele a sütit. Ferdén szeletelve tálaljuk.
Hozzászólások: