Sütemények

MÁKOS PISKÓTA MEGGYEL TÖLTVE

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg darált mák
  • 4 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 2 dl meggylé
  • 4 dkg cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 20 dkg magozott meggy(befőtt)

ELKÉSZÍTÉS

Előkészítés: Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük.

Elkészítés: A meggylevet felforraljuk a cukorral és a fahéjjal. A keményítőt 3 evőkanál vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a meggylevet. Beletesszük a magozott meggyet, összeforraljuk és félretesszük. Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, majd lazán összekeverjük a felvert habbal, a liszttel és a mákkal. Palacsintasütőben vajat olvasztunk, amikor meleg a vaj, beletesszük a massza egynegyed részét, és kis lángon megsütjük a tészta egyik oldalát. Amikor megsült, lapáttal óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalt is megsütjük. Amikor kész, tányérra tesszük, és készítjük a következőt. Az elkészült lepényeket megtöltjük a félretett meggyel, és azonnal félbehajtjuk. Megszórjuk porcukorral, tehetünk mellé tejszínhabot is – így tálaljuk.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!