desszerteknemzeti

Klasszikus panna cotta

Hozzávalók

250 ml habtejszín

250 ml tej

30 g cukor

1 db vanília

3 db lapzselatin

Elkészítés

Egy lábosba beleöntjük a habtejszínt és a tejet, majd hozzáöntjük a cukrot, és belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét.

Forráspontig melegítjük, és közben habverővel kevergetjük. Mielőtt felforrna, beletesszük a zselatinlapokat, majd levesszük a tűzről, és addig keverjük, míg a zselatin el nem olvad.

Kivizezett tálkákba öntjük, és hideg helyen állni hagyjuk minimum 5-6 órát, de akár egy éjszakát is hagyhatjuk a hűtőben.

Ha szeretnénk a formából kiborítani, akkor tegyük a tálkát pár másodpercre forró vízbe, úgy könnyebben ki fog csúszni a formából.

Tálalásnál kínáljunk hozzá friss gyümölcsöt.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!