nemzeti

Klasszikus churros csokoládészósszal

Hozzávalók

A churroshoz

  • 240 ml víz
  • 125 g finomliszt
  • 55 g vaj
  • 1 ek nádcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 4 db tojás
  • 100 g cukor
  • 2 ek fahéj
  • 10 dl napraforgó olaj

A csokoládészószhoz

  • 90 g étcsokoládé
  • 150 ml habtejszín

Elkészítés

A churroshoz

A vizet, a vajat, a nádcukrot és a vaníliaaromát egy kis lábosban elkezdjük főzni. Amikor elolvadt a vaj és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a massza össze nem áll, majd egy gombócként el nem válik az edény falától.

Ekkor a tésztát egy tálba tesszük, pár percig hagyjuk hűlni, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, miközben egy kézi mixerrel folyamatosan keverjük. Miután egy tojást már teljesen felvett a tészta, jöhet a következő, és így tovább. A végén egy ragacsos, de nem folyós masszát kell kapnunk.

A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük. Az olajat nagyjából 180 fokra melegítjük, majd csíkokat nyomunk belőle a forró olajba. Miután aranybarnára sültek, kihalásszuk, majd lecsepegtetjük őket. Még melegen fahéjas cukorba forgatjuk a churrost.

A csokoládészószhoz

A tejszínt felmelegítjük, majd a felkockázott csokoládéra öntjük, és lefedve hagyjuk állni nagyjából 2-3 percet. Ekkor elkeverjük, amíg teljesen sima szószt nem kapunk. Amennyiben túl sűrű, hígítsuk további meleg tejszínnel.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!