Sütemények

Kinder tejszelet 

Hozzávalók

tészta

  • 1 db tojás
  • 75 g cukor
  • 75 g méz
  • 85 g vaj
  • 75 g tejföl
  • 2 dl tej
  • 200 g finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 45 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só

töltelék

  • 250 g mascarpone
  • 75 g méz
  • 1 db vanília
  • 2 tk citromhéj
  • 100 g tejföl
  • 1 ek zselatinfix
  • 1.5 dl habtejszín
  • 25 g porcukor

Elkészítés

tészta

A tojást a cukorral és a mézzel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tejfölt és a tejet.

Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót, és csomómentes tésztát keverünk belőle.

A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A kész tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd középen vágjuk ketté. Ha szükséges kicsit lelapíthatjuk a tésztalapot úgy, hogy a tetejére is teszünk egy sütőpapírt és arra nehezékként egy másik gáztepsit teszünk.

töltelék

A mascarponét, a mézet, a vaníliát, a citromhéjat, a tejfölt és a zselatinfixet egy nagy tálban csomómentesre keverjük.

A habtejszínt a porcukorral felverjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez forgatjuk.

A félbevágott tésztalap egyik felét megkenjük a krémmel, majd a tetejét elsimítjuk, és rátesszük a másik tésztalapot.

Pár órára hűtőbe tesszük pihenni, majd felszeleteljük és tálaljuk.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!