Kinder tejszelet
Hozzávalók
tészta
- 1 db tojás
- 75 g cukor
- 75 g méz
- 85 g vaj
- 75 g tejföl
- 2 dl tej
- 200 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 45 g cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
töltelék
- 250 g mascarpone
- 75 g méz
- 1 db vanília
- 2 tk citromhéj
- 100 g tejföl
- 1 ek zselatinfix
- 1.5 dl habtejszín
- 25 g porcukor
Elkészítés
tészta
A tojást a cukorral és a mézzel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tejfölt és a tejet.
Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót, és csomómentes tésztát keverünk belőle.
A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A kész tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd középen vágjuk ketté. Ha szükséges kicsit lelapíthatjuk a tésztalapot úgy, hogy a tetejére is teszünk egy sütőpapírt és arra nehezékként egy másik gáztepsit teszünk.
töltelék
A mascarponét, a mézet, a vaníliát, a citromhéjat, a tejfölt és a zselatinfixet egy nagy tálban csomómentesre keverjük.
A habtejszínt a porcukorral felverjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez forgatjuk.
A félbevágott tésztalap egyik felét megkenjük a krémmel, majd a tetejét elsimítjuk, és rátesszük a másik tésztalapot.
Pár órára hűtőbe tesszük pihenni, majd felszeleteljük és tálaljuk.