Sütemények

KEKSZSZALÁMI

HOZZÁVALÓK

  • 60dkgvajas keksz
  • 3dkgdarabolt dió
  • 3dkgaszalt gyümölcs
  • 2ekrum
  • 3dltej
  • 5dkgkeserű kakaópor
  • 30dkgcukor
  • 30dkgvaj
  • 5dkgétcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS

  1. A kekszet durvára törjük, beletesszük egy keverőtálba, majd hozzákeverjük a darabolt diót és az aszalt gyümölcsöt.
  2. Hozzáadjuk a rumot.
  3. Egy lábasban a tejet csomómentesre keverjük a kakaóporral és a cukorral, hozzáadjuk a vajat, és lassú tűzön egyneművé olvasztjuk.
  4. Ha felmelegedett, hozzáadjuk a csokoládét, és felfőzzük, majd levesszük a tűzről, és a kekszalapra öntjük. Egy keverőlapáttal átforgatjuk.
  5. Egy kenyérsütő formát vagy őzgerincformát folpakkal kibélelünk úgy, hogy lógjon túl a formán. Beleöntjük a keveréket, hagyjuk kihűlni, majd befedjük a folpackkal.
  6. Legalább 6 órán keresztül hűtőben pihentetjük. Felszeletelve tálaljuk. 
Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!