KEKSZSZALÁMI
HOZZÁVALÓK
- 60dkgvajas keksz
- 3dkgdarabolt dió
- 3dkgaszalt gyümölcs
- 2ekrum
- 3dltej
- 5dkgkeserű kakaópor
- 30dkgcukor
- 30dkgvaj
- 5dkgétcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
- A kekszet durvára törjük, beletesszük egy keverőtálba, majd hozzákeverjük a darabolt diót és az aszalt gyümölcsöt.
- Hozzáadjuk a rumot.
- Egy lábasban a tejet csomómentesre keverjük a kakaóporral és a cukorral, hozzáadjuk a vajat, és lassú tűzön egyneművé olvasztjuk.
- Ha felmelegedett, hozzáadjuk a csokoládét, és felfőzzük, majd levesszük a tűzről, és a kekszalapra öntjük. Egy keverőlapáttal átforgatjuk.
- Egy kenyérsütő formát vagy őzgerincformát folpakkal kibélelünk úgy, hogy lógjon túl a formán. Beleöntjük a keveréket, hagyjuk kihűlni, majd befedjük a folpackkal.
- Legalább 6 órán keresztül hűtőben pihentetjük. Felszeletelve tálaljuk.
Hozzászólások: