Karácsonyi süteményekSütemények

Kekszes kókusztekercs

Hozzávalók

Barna tészta

  • 30 dkg háztartási keksz
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek rum (ízlés szerint)
  • 2 ek lekvár/ dzsem (barack)
  • 1 dl tej (annyi, hogy jól formálható legyen)
  • 8 dkg kókuszreszelék

Krém

  • 10 dkg vaj (puha)
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék (amennyit felvesz)

Elkészítés

Barna tészta

  1. A kekszet diódarálóval ledaráljuk.
  2. Összekeverjük a porcukorral, a kókusszal és a kakaóporral, rummal ízestjük, hozzáadjuk a lekvárt, és fokozatosan adagolva annyi tejet, hogy jól formálható legyen (vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen!).
  3. Egy darab sütőpapírt megszórunk kókuszreszelékkel, majd ezen kinyújtjuk a kakaós kekszet, rákenjük a krémet, és óvatosan feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba csomagoljuk, és hidegre tesszük.

Krém

  1. A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük, és annyi kókuszreszeléket adunk hozzá, amennyit felvesz.
Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!