Hólabda
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 tojás
- 300 g cukor
- 3 ek kakaópor
- 8 ek forró víz
- 250 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek olaj
A krémhez:
- 5 ek finomliszt
- 500 ml tej
- 200 g vaj
- 200 g cukor
Az oldalára és a tetejére:
- 150 g kókuszreszelék
- 100 g étcsokoládé
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, a kakaóval és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül az olajat.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk. Egy kb 40*28 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Amikor kihűlt 4 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk.
A krémhez 200 ml tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keverékhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
A piskóta korongokat kettévágjuk, a krémmel megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk. Az oldalukat is krémezzük, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a korongok tetejére kenjük.
Jó étvágyat!