Hagyományos csörögefánk
Hozzávalók
45 dkg finomliszt
4 db tojás
3 ek tej
2 ek rum
2 ek cukor
1 csipet só
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, a tejet, a cukrot és a rumot.
Jó 10 percig gyúrjuk – egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni, de aggódalmora semmi ok, ilyennek kell lennie.
Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
Ha kész, vastagon lisztezett deszkán 1-2 mm-re nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval rombuszokat vágunk belőle. A nagyobbaknak a közepébe szintén ejthetünk egy kis bemetszést.
Forró olajba tesszük, és oldalanként kb. 2 perc alatt roppanósra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Langyosan a legfinomabb!
Hozzászólások: