nemzetiSütemények

Hagyományos csörögefánk

Hozzávalók

45 dkg finomliszt

4 db tojás

3 ek tej

2 ek rum

2 ek cukor

1 csipet só

5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, a tejet, a cukrot és a rumot.

Jó 10 percig gyúrjuk – egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni, de aggódalmora semmi ok, ilyennek kell lennie.

Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.

Ha kész, vastagon lisztezett deszkán 1-2 mm-re nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval rombuszokat vágunk belőle. A nagyobbaknak a közepébe szintén ejthetünk egy kis bemetszést.

Forró olajba tesszük, és oldalanként kb. 2 perc alatt roppanósra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Langyosan a legfinomabb!

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!