Sütemények

Habos túrós pite

Hozzávalók

A tésztához

10 dkg mangalica zsír

20 dkg finomliszt

5 dkg cukor

1 csipet só

2 db tojássárgája

10 dkg sárgabaracklekvár (a tészta kenéséhez)

A tetejére

25 dkg tehéntúró

10 dkg cukor

2 ml vaníliaaroma

3 db tojás

1 ek tejföl

1 citromból nyert citromhéj (reszelt)

Elkészítés

A tésztához

A tésztához valókat összegyúrjuk. Ha nem állna össze, kevés tejfölt vagy tejet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen a tészta.

Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt, vagy vajjal kikent és kilisztezett tepsibe helyezzük.

A tésztát baracklekvárral megkenjük.

Tetejére a túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a 3 tojássárgájával, a vaníliával a citromhéjjal és a tejföllel. (Leleményes háziasszony ekkor botmixert használ! Én is :).)

Végül hozzákeverjük óvatosan a 3 tojás keményre vert habját.

A habos túrót végül rákenjük a tésztára.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, a hab barnulásáig (kb. 25 perc) sütjük.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!