GYORS MÁLNÁS MUFFIN
HOZZÁVALÓK
- 1db tojás
- 15dkg kristálycukor
- 1tasak vaníliás cukor
- só
- 7.5dl olaj
- 3dl író
- 30dkg liszt
- 2tk sütőpor
- 0.5tk szódabikarbóna
- 15dkg málna
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A tojást habosra keverjük a kétféle cukorral és 1 csipet sóval. Hozzácsorgatjuk az olajat és az írót.
- 27,5 dkg lisztet tálba szitálunk, elkeverjük benne a sütőport és a szódabikarbónát. Adagonként hozzákeverjük a tojásos masszához.
- A megtisztított málnát meghempergetjük a maradék lisztben, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
- 12 darabos muffinsütőformát kibélelünk papírkapszlikkal, és egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben a tésztát. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
- A süteményeket 5-10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Friss málnával kínálhatjuk.
Hozzászólások: