desszerteknemzeti

Francia rumos palacsinta

Hozzávalók

25 dkg finomliszt

20 dkg cukor

6 db tojás

5 dl tej

30 ml rum

1 csomag vaníliás cukor

4 dkg vaj

Elkészítés

A tojásokhozhozzáadjuka cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, és jól összekavarjuk. Majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, addig kavarjuk, míg egynemű tésztát kapunk. A tejjel és a rummal hígítjuk. Addig kavarjuk, amíg krémes tésztát nem kapunk.

Teflonbevonatú palacsintasütőt használjunka sütéshez, dobjunk diónyi vajat a serpenyőbe, majd amikor elolvadt, merjünk egy adagot a tésztából, és öntsük a serpenyőbe. Mindkét oldalát süssük meg.

Narancslekvárral és fahéjas porcukorral tálaljuk.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!