nemzeti

FRANCIA REGGELI

HOZZÁVALÓK

8dkg vaj

1.5dkg liszt

1.8dl tej

2dkg dijoni mustár

1db tojás

12szelet kenyér

6szelet sonka

13dkg edami

őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

Vajat olvasztunk egy edényben, hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon kevergetjük. Lassan beleöntjük a tejet és a mustárt, hagyjuk besűrűsödni.

Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgáját, sót, borsot és szerecsendiót adunk hozzá, és teljesen kihűtjük.

A kenyerek felét egy tepsire fektetjük, mindegyik kenyérre teszünk egy szelet sonkát, szószt és reszelt sajtot, végül 1-1 szelet kenyérrel befedjük.

Vajat olvasztunk, és a szendvicsek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Tálaláskor félbevágva kínáljuk.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!