Sütemények

Étcsokis – zabpelyhes keksz

Hozzávalók

  • 125 g vaj (puha)
  • 125 g cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 125 g zabpehely
  • 150 g finomliszt
  • 0.5 tk sütőpor
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A csokit fél centis darabkákra vágjuk.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  3. A hozzávalókat összekeverjük, és teáskanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmokat lelapítjuk a tenyerünkkel.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!