főételek

Erdei gombás ravioli

Hozzávalók

A raviolihoz

400 g finomliszt

4 db tojás

1 teáskanál só

A töltelékhez

250 g gomba

100 dkg csiperkegomba

20 g pecorino sajt (vagy parmezán sajt)

2 db salottahagyma

0.5 csokor petrezselyem

10 levél bazsalikom

3 gerezd fokhagyma

1 ek olívaolaj

bors ízlés szerint

só ízlés szerint

A tálaláshoz

2 ek vaj

3 dkg pecorino sajt (vagy parmezán sajt)

Elkészítés

A raviolihoz

A lisztet átszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy ragadjon. (Én ehhez dagasztógépet használtam.) Frissentartó fóliába csomagolva 30 percet pihentjük a hűtőben.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A gombákat megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a hagymákkal együtt.

Az olívaolajat felmelegítjük, átfuttatjuk rajta a gombákat és a hagymákat, fűszerezzük sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és a bazsalikommal, sajttal kb 15 percig pároljuk.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, ha van tésztanyújtó gépünk, bátran használhatjuk (az 5-ös vastagság volt nekem a megfelelő). Persze ha nincs gépünk, tökéletesen ki lehet nyújtani vékonyra egy sodrófával is.

2 tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk lisztezett felületre. A tölteléket ráhalmozzuk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb 1 ujjnyi helyet a halmok között. Az üres, töltelék nélküli részeket vizes ecsettel kenjük le. Borítsuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk körbe az ujjainkkal, egy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd jól nyomkodjuk össze a széleit. Ezt a folyamatot a másik 2 tésztalappal ugyanúgy megcsináljuk.

Érdemes főzés előtt egy kis liszttel megszórt tálcára tenni a raviolikat. Forrásban lévő sós vízben kb 4 percig főzzük. Jól csepegtessük le róla a vizet.

Tálaláskor az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a reszelt sajttal meghintjük.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!