Epres-joghurtos szelet
Hozzávalók:
Elkészítés:
6 db friss tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
0.5 csomag sütőpor
0.5 dl víz
0.5 dl habtejszín
1 csomag bolero por
1 csomag tortazselé
3 doboz natúr joghurt
0.5 kg eper
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel. Fehéredésig verjük.
Ezután, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Végül, a fehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk.
Nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és előmelegített, 200 fokos sütőben sül ki a piskóta. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A tejszínt felverjük, belekeverjük a három kis doboz natúr joghurtot és az epres boleróport.
Ezt a piskótára simítjuk és fémkeretben megvárjuk, amíg megdermed.
Az epret megtisztítjuk, karikára vágva, a tejszínes-joghurtos krémre tesszük, szépen eloszlatva, hogy mindenhová jusson.
A piros tortazselét az előírt módon elkészítjük. Ha akarunk, beletehetünk egy fél csomag, epres boleróport is.
Végül, az epres tortára öntjük. A fémkeretet akkor vesszük le róla, ha megdermedt.
Nagyon finom süti!!