Karácsonyi süteményekSós apróságok

Sajtos rúd ahogy a páromnak készítem.

A finom sajtos rúd a párom egyik kedvenc étele. Mikor összejönnek a barátaival egy meccs nézésre vagy csak kicsit kikapcsolódni, sörözni mindig elkészítem ezt a receptet. Édesanyám mindig mondta hogy a férfit a hasán keresztül érdemes megfogni. Mosojogva gondolok ezen szávaiira, bár hozzáteszem férjemmel már 30 éve együtt vagyunk és soha nem unalmasak a mindennapjaink.

A videóban láthatod, hogyan készül a legegyszerűbb omlós sajtos rúd. Én is így szokom készíteni.

Hozzávalók:

500 g finomliszt

250 g vaj ( helyettesíthető Ráma margarinnal)

150 g tejföl

2 db tojás

2 tk só

1 tk sütőpor

250g reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet és a vajat összemorzsoljuk , majd belekeverjük a tejfölt, 1 tojást, a sót és sütőport valamint a reszelt sajtot.

Miután össze gyúrtuk, kinyújtjuk 0.5 cm vastagra és felcsíkozzuk 1cm szélesre 6-8 cm hosszura.

sütőpapírral ellátott sütőlemezre rakjuk és egy felvert tojással megkenlyük a tetejét.

Ezt a tojásos felületet megszórhatjuk ízlés szerint ( durva sóval, szezámmaggal, reszelt sajttal, egész köménymaggal stb..)

. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük 12-15 perc alatt.

Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek .

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük