Citromos süti
Hozzávalók
- 1 citromból nyert citromlé
- 3 citromból nyert citromhéj
- 150 g vaj (olvasztott)
- 150 g cukor
- 180 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 3 db tojás
- 1 csipet só
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral és a citromhéjjal robotgéppel addig keverjük, míg világos és sűrű nem lesz.
- Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, majd a citromlevet. Tovább keverjük
- A lisztbe elkeverjük a sütőport, és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összedolgozzuk.
- Tetszőleges sütőformát kivajazunk, lisztezünk. Belesimítjuk a citromos tésztát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük. (Én egy kuglófformában készítettem, amiben kb. 8-10 centi magasan állt a tészta. Ennek a sütéséhez 40 perc kellett. Értelemszerűen, ha vékonyabbra sütjük, rövidül a sütési idő.)
Hozzászólások: