Karácsonyi süteményekSütemények

Citromos süti

Hozzávalók

  • 1 citromból nyert citromlé
  • 3 citromból nyert citromhéj
  • 150 g vaj (olvasztott)
  • 150 g cukor
  • 180 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral és a citromhéjjal robotgéppel addig keverjük, míg világos és sűrű nem lesz.
  2. Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, majd a citromlevet. Tovább keverjük
  3. A lisztbe elkeverjük a sütőport, és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összedolgozzuk.
  4. Tetszőleges sütőformát kivajazunk, lisztezünk. Belesimítjuk a citromos tésztát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük. (Én egy kuglófformában készítettem, amiben kb. 8-10 centi magasan állt a tészta. Ennek a sütéséhez 40 perc kellett. Értelemszerűen, ha vékonyabbra sütjük, rövidül a sütési idő.)
Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!