Bundás alma
Hozzávalók
A tésztához
- 1 db tojás
- 10 dkg finomliszt
- 2 teáskanál cukor
- 1 dl tej
- 0.5 dl víz
Az almához
- 2 nagy db alma (savanykás)
- 5 dkg finomliszt
- 2 ek porcukor
- 1 késhegynyi fahéj
A sütéshez
- 2.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. Kevés lisztben megforgatjuk.
- A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.
- Az olajat felforrósítjuk.
- Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és a forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
- Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Hozzászólások: