Sütemények

Bundás alma

Hozzávalók

A tésztához

  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 0.5 dl víz

Az almához

  • 2 nagy db alma (savanykás)
  • 5 dkg finomliszt
  • 2 ek porcukor
  • 1 késhegynyi fahéj

A sütéshez

  • 2.5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. Kevés lisztben megforgatjuk.
  2. A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.
  3. Az olajat felforrósítjuk.
  4. Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és a forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
  5. Törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
  6. Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!