Almás-vaníliás kocka
Hozzávalók
- 30 dkg háztartási keksz (négyzet alakú)
- 1 kg alma
- 20 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl víz (hideg)
- 20 dkg étcsokoládé
- 12.5 dkg margarin
Elkészítés
- A meghámozott almát apró darabokra vágjuk, majd a cukorral puhára főzzük.
- A pudingporokat elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre főzzük.
- Egy tepsi alját kirakjuk a háztartási keksz felével, majd ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a többi kekszet.
- Az étcsokoládét és a margarint megolvasztjuk, és ráöntjük a kekszre.
- Hűtőbe téve, csak másnap fogyasztjuk.
Hozzászólások: