Sütemények

Almás desszert

Hozzávalók

3 közepes db alma

1 tasak vaníliás pudingpor

4 ek cukor

1 ek citromlé

150 ml almalé

200 g habtejszín

200 g görög joghurt

1 ek csokoládéforgács

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, és durvára reszeljük. Az almát elkeverjük 2 ek cukorral és a citromlével.

A pudingot elkeverjük 50 ml almalével. Az almát a maradék almalével felfőzzük, hozzáadjuk a feloldott pudingot, és állandóan kavargatva további 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a maradék 2 ek cukrot, a végén hozzákavarjuk a joghurtot.

Az almamasszát és a krémet 4 pohárba rétegezzük. Tálalásig hűtőben tároljuk. Tálalás előtt szórjuk meg csokoládéreszelékkel.

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!