Sütés nélküli citromtorta
Hozzávalók
Az alaphoz
12 dkg vaj
25 dkg háztartási keksz
A krémhez
2 citromból nyert citromlé
2 citromból nyert citromhéj (reszelt)
15 dkg porcukor
2.5 dl habtejszín
40 dkg sovány túró
20 g zselatinfix
Elkészítés
Az alaphoz
A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel.
A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük. A túrót összekeverjük a cukor felével, és az alaposan megmosott citrom héjával.
A citromokat kicsavarjuk, levükbe beletesszük a zselatint, és kis lángon felolvasztjuk. Nem forraljuk fel!
A tejszínt jó kemény habbá verjük, a maradék cukorral, a citromos zselével együtt hozzákeverjük a túrókrémhez.
Eloszlatjuk a krémet a hűtőből kikapott tésztán, és két órára hűtőbe tesszük, és elfelejtkezünk róla.
Tálalás előtt vékonyra szeletelt citromkarikával díszítjük, és egy isteni grillvacsora levezető fogásaként szép vastag szeletekre vágva elfogyasztjuk.