Őszibarackos túródesszert
Hozzávalók
Őszibarackos réteg
6 db őszibarack
2 dl narancslé (100 %-os)
2 ek cukor (ízlés szerint)
2 dkg zselatin (őrölt, fehér)
Túrós réteg
25 dkg tehéntúró
4 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
2 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
Díszítés
- 5 dkg csokoládéforgács (csokoládélapok)
Elkészítés
Őszibarackos réteg
A megmosott, meghámozott gyümölcsből a magját eltávolítjuk – jobb, ha magba váló a barackunk -, botmixerrel pürésítjük.
A narancslevet felforraljuk a cukorral, majd levesszük a tűzről, beleszórjuk a zselatint, alaposan eldolgozzuk benne, majd a gyümölcspüréhez öntjük, ezt is jól összekavarjuk, hagyjuk hűlni, dermedni.
Ha már langyos, poharakban egyenlően elosztjuk, betesszük egy tálcán a hűtőbe dermedni. (Ez tetszőleges, ki mekkora poharakban állítja össze – én 6 db pohárban, amilyen a képen látható!)
A rétegezés előtt hagyjunk meg a gyümölcsösből 6 evőkanálnyit, a túrósból 6 teáskanálnyit, ezek a végén kellenek majd! Ha megdermedt, kivesszük, a csokoládélapokkal megszórjuk a gyümölcsös réteget, ezen egyenletesen elosztjuk a túrós krémet, majd minden pohárra 1-1 kanál gyümölcsös krémet csorgatunk, erre egy kiskanálnyi túrós krémet kenünk, végül megszórjuk a csokoládélapokkal, díszítésképpen. Ezután pár órán keresztül jól kihűtjük, hűtőszekrénybe tesszük.
Miután kellően kihűlt, lehet fogyasztani! Akár vendégvárónak is kiváló! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes! 🙂
Túrós réteg
A túrót – a habtejszín és habfixáló kivételével – a túrós réteg hozzávalóival jól kikavarjuk.
A habfixálóval kemény habbá vert tejszínt hozzáöntjük, az egészet finoman átforgatjuk, majd mehet a poharakba!