Sütemények

Őszibarackos túródesszert

Hozzávalók

Őszibarackos réteg

6 db őszibarack

2 dl narancslé (100 %-os)

2 ek cukor (ízlés szerint)

2 dkg zselatin (őrölt, fehér)

Túrós réteg

25 dkg tehéntúró

4 dl habtejszín

1 csomag habfixáló

2 ek cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 citromból nyert citromhéj

1 citromból nyert citromlé

Díszítés

  • 5 dkg csokoládéforgács (csokoládélapok)

Elkészítés

Őszibarackos réteg

A megmosott, meghámozott gyümölcsből a magját eltávolítjuk – jobb, ha magba váló a barackunk -, botmixerrel pürésítjük.

A narancslevet felforraljuk a cukorral, majd levesszük a tűzről, beleszórjuk a zselatint, alaposan eldolgozzuk benne, majd a gyümölcspüréhez öntjük, ezt is jól összekavarjuk, hagyjuk hűlni, dermedni.

Ha már langyos, poharakban egyenlően elosztjuk, betesszük egy tálcán a hűtőbe dermedni. (Ez tetszőleges, ki mekkora poharakban állítja össze – én 6 db pohárban, amilyen a képen látható!)

A rétegezés előtt hagyjunk meg a gyümölcsösből 6 evőkanálnyit, a túrósból 6 teáskanálnyit, ezek a végén kellenek majd! Ha megdermedt, kivesszük, a csokoládélapokkal megszórjuk a gyümölcsös réteget, ezen egyenletesen elosztjuk a túrós krémet, majd minden pohárra 1-1 kanál gyümölcsös krémet csorgatunk, erre egy kiskanálnyi túrós krémet kenünk, végül megszórjuk a csokoládélapokkal, díszítésképpen. Ezután pár órán keresztül jól kihűtjük, hűtőszekrénybe tesszük.

Miután kellően kihűlt, lehet fogyasztani! Akár vendégvárónak is kiváló! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes! 🙂

Túrós réteg

A túrót – a habtejszín és habfixáló kivételével – a túrós réteg hozzávalóival jól kikavarjuk.

A habfixálóval kemény habbá vert tejszínt hozzáöntjük, az egészet finoman átforgatjuk, majd mehet a poharakba!

Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!