nemzeti

HUMMUSZ LAPKENYÉRREL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL

A hummuszhoz:

  • 50 dkg csicseriborsó konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ek tahini
  • bors

A tálaláshoz:

  • olívaolaj
  • fűszerpaprika
  • friss petrezselyem
  • lapkenyér
  • zöldségek

Elkészítése:

  1. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. Kifacsarjuk a citrom levét.
  2. A csicseriborsót a fokhagymával krémesre turmixoljuk egy robotgéppel, majd hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat és a tahinit.
  3. Megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. 2 órára hűtőbe tesszük.
  4. Tálalás előtt tányérra szedünk belőle, kis mélyedést nyomunk a közepébe, és egy kevés olívaolajat öntünk rá. Friss petrezselyemmel és pirospaprikával díszíthetjük. Lapkenyérrel és friss zöldségekkel kínáljuk.
Hozzászólások:
Ha tetszett oszd meg másokkal is!