HUMMUSZ LAPKENYÉRREL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL
A hummuszhoz:
- 50 dkg csicseriborsó konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 db citrom
- 2 ek olívaolaj
- 3 ek tahini
- só
- bors
A tálaláshoz:
- olívaolaj
- fűszerpaprika
- friss petrezselyem
- lapkenyér
- zöldségek
Elkészítése:
- A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. Kifacsarjuk a citrom levét.
- A csicseriborsót a fokhagymával krémesre turmixoljuk egy robotgéppel, majd hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat és a tahinit.
- Megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. 2 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt tányérra szedünk belőle, kis mélyedést nyomunk a közepébe, és egy kevés olívaolajat öntünk rá. Friss petrezselyemmel és pirospaprikával díszíthetjük. Lapkenyérrel és friss zöldségekkel kínáljuk.
Hozzászólások: